Thursday, 26 January 2012

TAK FAHAM BETUL !!

 aku tak tahu la kenapa , bila niat kita ni baik , tapi orang anggap kita ni penyebuk la apala . padahal kita ni niat nak tolong dia . tapi bila kita tak nak tolong dia , mula lah terhegeh-hegeh nak kita tolong dia . aku tak faham la . apa masalah diorang sebenarnya ? apa yang diorang nak ? kita tolong , dia ckp kita ni tak de keje nak menyebuk hal orang . tp bila kita ada hal kita sendiri , baru la nak merayu-rayu . smpai melutut pun ade ..
 aku bukan nya apa , bila mengalami situasi cam tu , aku jadi macam serba salah , yela luah mati mak , telan mati bapak . lebih kurang macam tu lah . aku pun tak tahu macam mana nak menangani manusia yang ada sifat macam tu .. aku bukan nak buruk kan siapa-siapa . tapi aku cuma tak faham apa yang diorang nak sebenar nya ..
  lagi satu , aku lagi lah tak faham manusia yang bagi betis nak peha . lagi dasyat . kita da tolong apa yang mampu , nak lagi yang bagus . bukan nya kita tolong tak ikhlas sampai apa yang kita buat tu diorang tak puas hati hasil kerja kita , tapi hanya itu saja yang kita mampu buat , nak buat macam mana kan ?? padahal , sebelum tu kita da cakap da "aku juz boleh tolong apa yang mampu je k ? itu pun susah diorang nak faham . knp ?? bukan nya kita ni cakap bahasa jawa pun sampai diorang susah nak faham . kita ni cakap bahasa melayu . 1 malaysia la beb ..
  memang tak dinafi kan benda ni semua ada berlaku dalam hidup korang , bukan setakat aku je .. sebab itu la aku buat blog MY LIFE AND YOU LIFE ... hidup aku sama saja dengan hidup korang .. walaupun jalan cerita nya lain , tapi kisah nya sama ..