Friday, 30 December 2011

MALU SANGAT

assalamualaikum sume ... hye ... hah !! kali aku nak cite kan sal aku lak ... saje je ... bb da xde cite da ... huhu ... ok2 , aku xmo buang mase ... nak d jadikn cite , td aku g la kenduri kawin at KERATONG 1 , umah kawan aku ... xtau la sape yg kawin , kot abg dye la kot ... aku juz dtg makan n slm tuan umah tros balik ... nmpk sgt cam tetamu yg xdiundang ... huhuhu ... yg aku nak fokus kn nie sal aku ... punye lah excited aku g kenduri 2 ngan kai baju cantik2 , siap berselendang bagai padan lak ngan kasot yg aku beli at SEGAMAT ri 2... kasut 2 dala btumit tinggi , tp xde la tinggi sgt ... yela walaupun kenduri 2 dekat je ngan umah aku , aku pakai la ... lau x baik aku xpayah beli kalau xpakai kn ?? tengah-tengah syok cover-cover jalan , smbil bwk makanan n minuman , TIBE-TIBE aku bley plak terpeleot ... nasib baik la aku xjatuh tersungkur n sgala mknan n minuman aku jatuh atas aku ... kalau x lagi la malu aku ... sdg kn trepeleot 2 p0on aku da cukup malu sangat-sangat ... dala ramai giler orang yang pandang ... ya allah ... betul-betul keadaan 2 menduga aku ... yg angah da cyap gelak-gelak kn aku da ... aku ape lg ... merah la muka aku tahan malu , pas2 aku wat xtau je ... malas nak layan malu aku ... aku wat cam xde pape blaku je ... aku cepat-cepat makan , basoh tgn , g salam tuan umah pas2 aku tros balik ... xmo da wat malu agy ... sampai je at umah aku ngan angah gelak-gelak je cite sal aku jatuh td ... aisyemen ... mmg lawak giler la ... pas nie kompem aku ase malas nak g kenduri da ... hahahaha ....

Thursday, 29 December 2011

J.A.N.D.A

hye sume ... nmpk cam ntah pape kn tajuk aku kali nie ?? sebenarnya aku baru je pas tgk cite MEE JANDA at ASTRO PRIMA ri 2 ... aku ttarik ngan cite 2 ... bkn nye ape , aku juz xpham knp lelaki yg dah beristeri still lg nak mgatal .. pantang dgr sal JANDA ... mesti melelh punye air liur dowg ... aku btol2 xphm ... err ... sblm cite nie lbih pjg aku melalut , aku nak bgtau cite nie aku xde niet nak buruk2 kn sape2 k ... aku juz nak kongsi ngan kowg pe yg aku rase kn skunk nie ... sbb aku tol2 xpuas aty bb knp lelaki suke kn sgt JANDA ... maksd aku lelaki yg da bkahwin ... smpai sggup menipu status dowg ... pelik bin ajaib aku ... ape la ade sgt at jande 2 smpai si suami-suami sanggup ketepi kn isteri sdiri ... pdhal yg ade 2 , bkn men cantik n cun lg isteri dowg... tp still lg nak melekat ngan JANDA ... ish ... xpaham tol aku ... bkn aku nak cari slh sape kat cnie ... same ade si JANDA atau si suami 2 sdiri ... tp aku rase cam lansung x bsyukur lansung si suami 2 kalau wat cam 2 ... cam da xde keje len da ... pdhal tggungjwb at umah 2 lg blambak , tp nak lg cari tggungjwb baru ... yg ade po0n xtbuat , nak cari yg len plak ... apela ... aku harap la suatu ary nnti aku xpat suami cam 2 ... amin ...

Monday, 26 December 2011

BACK TO SCHOOL

aduii ... skola da lame agy nak bkak ... time nie la mengundang ase mls aku yg tramat sgt-sgt ... time nie la paling aku xsuke ... yela ... dala kene dok hostel ... no music , no fon n more la ... dala kene bgn awal2 pg ... 2 la skap pling mls yg amat ketara ... tp aku xbley wat pe bb thn nie aku nak STPM ... aku kene wat yg tbek tok aku n my parents ... lau x , mmg jd anak yg x bgune la aku ... hahaha ... nie skola nie aku jd S>S ...bkn syok sdiri k ... tp aku jd super senior ... best wa ckp lu ... ley nak mrh2 owg ... tp xley jd gak , mane x nye kunk aku yg kene blik ... ngan homework nye aku xwat .. mampos aku kene ngan ckgu ... yela ... aku nie lau da pat cuti , mmg cuti sakan ... xreti2 nak manfaat kn cuti ngan sbek2 nye ... tp pape po0n aku tetap redha ... so kowg jgn la ikot prangai bruk aku k ... jd la ank yg solehah .. huhuhu ... k nie je yg mmpu aku share prasaan aku time nak naik skola ...

Sunday, 25 December 2011

IZINKAN AKU

kehadiran seorang teman
bukanlah semata-mata memberi cinta
namun dia hadir dengan sejuta harapan
hanya dengan segenggam kemaafan dan keinsafan
selangkah kehidupan yang bakal ditempuhi
sebuku ilmu untuk manfaat dunia dan akhirat
untuk menghiasi kehausan dan kemarau hati
untuk terus menetap di sudut ruang fikiran dan minda
serta dilimpahi embun-embun asmara
dan kembangan cahaya naluri sejati
izinkan aku untuk terjerlus ke dasar duniamu
biar kita sama-sama hanyut dibadai nurani