Sunday, 6 May 2012

hadiah hari jadi yang tak diduga

hyep . hari ni aku update blog lagi . hehehe . semalam tak sempat nak cerita apa yang berlaku at birthday girl ----> aku la tu . sakai amat aku . walaupun aku tak dapat apa-apa present dari sesiapa tapi aku bersyukur sangat sebab ada juga yang ingat birthday aku . orang first ibu , abah and adik-adik . angah tak sempat sebab ada kat langkawi tapi dia ada hantar kek . angah memang macam tu . tahun lepas dia bagi coklat . i love you so much darling . orang kedua of course la my special boy MUHAMMAD NAZREN BIN RAZALI . pastu diikuti kawan-kawan yang sent msg at aku sama ada at no maxis ataupun digi . dan juga kawan-kawan yang wish at mukabuku . ramai amat . adalah sampai 100 orang . ok lah tu kan . daripada tak ada . 

itu belum lagi dari orang yang aku tak sangka-sangka . dalam pukul 3 lebih macam tulah , aku tengah kusyuk buat assignment yang tak siap-siap , tiba-tiba fon aku bunyi . trrrettttt....treettt... nama "mama"(bakal mak mentua) naik . ades . kenapa pula . aku pun jawab . tiba-tiba dia nyanyi lagu "happy birthday to you".
 pergghhh !! memang tersentak aku time tu . tak mampu nak kata apa-apa. aku just gelak . pastu adalah wish mama yang aku rasa happy semacam . #1. semoga dipanjangkan umur #2 semoga dimurahkan rezeki #3 semoga diberi jodoh dengan anak mama (ayien) #4 semoga menjadi isteri yang solehah dan #5 semoga menjadi menantu yang baik . terhenti kejap jantung aku . hahaha . bukan apa , aku tak sangka mama akan cakap macam tu . alhamdulillah sekarang aku tahu hubungan aku dengan dia direstui . aku tak sangka hadiah tu yang aku dapat . thanks mama sebab restu hubungan hana dengan anak mama . hana akan ingat kata-kata mama semalam . 

i love u all yang wish birthday aku semalam . especially my beloved ibu MASTURA BT ARIS , abah RUZANE BIN MOHD RAWI , my siblings , my AYIEN , my MAMA n my friends , i love you all . mmmmuuuaaahhhh!!!!

Friday, 4 May 2012

thanks . sayang korang sangat-sangat

hola-hola-hola . hah ! nampak tak kat situ ? err kat sini ? whatever lah kat mana-mana pun . aku happy sekarang kan ? hah , jangan macam-macam . aku happy sebab baru je lepas baik demam . mau tak happy nya aku . seksa aku dibuat nya . susah nak bergerak aktif , nak buat tu , nak buat ni . everything tersekat . sampai nak makan pun tak selera . terpaksa dengar orang maki hamun suruh makan nasi and ubat . haha . padan muka korang . suruh la macam mana pun , aku tetap takkan makan . kan dah susah kan diri sendiri . apa-apa pun aku nak ucap thanks at korang sebab sudi jaga time aku demam . especially budak-budak bilik aku "solehah 3", yana , dila , ira dan yang lain-lain . thanks sebab korang tak suka tengok aku macam tu . haha terharu gila aku time tu . nak menangis . serius aku tak tipu . aku dah menangis time korang sedar aku demam . haha . poyo amat aku . lagi-lagi time korang back up aku bila kene marah dengan cikgu sebab nampak aku asyik tidur je dalam kelas . dah memang betul . aku bukan saja-saja nak tidur dalam kelas . aku sakit kepala sangat-sangat . sekarang ni , dahi aku dah lebam sebab tiga orang picit kan kepala aku . haha nampak sangat korang sayang aku gila-gila . aku pun sayang korang gila-gila . takpe orang kata ada ubi , ada batas , ada hari , boleh balas . nanti bila korang pula tak sihat , insyaallah aku akan jaga korang pula ye . thanks korang . apa yang korang bagi semua tu memang aku hargai sangat-sangat . love you all . mmmuuuaaahhhh !!!