Tuesday, 7 May 2013

sejarah yang tak tahu berulang ke tidak

assalamualaikum .
hola-II . hari ni dah 07 Mei . itu maknanya aku dah 2 hari 20 tahun . haha . dah makin tua aku kan ? tahniah HANALASARA RUZANE . semoga makin matang dalam mengendalikan masalah yang tak jemu bertandang dalam hidup . buat masa ni aku hanya dapat 3 hadiah . first from my hubby MUHAMMAD NAZREN BIN RAZALI - cincin emas . "tanda hubungan kami berdua" . second from HAZIRAH RAUAZI - selendang from ZAHRA BOUTIQUE . third from ALING AKA AZLIN FAZLIANA - even just coklat aku amat hargainya .( maaflah tak ada gambar . malas nak snap ) dan yang lain , terima kasih yang tak terhingga sebab wish my birthday kat aku . to angah and the other siblings: thanks sebab tolong nyanyikan lagu birthday kat aku . sayang korang sangat-sangat . (termasuk abah and ibu ) .
okay ! stop cerita pasal tu . sebenarnya aku nak fokus pasal apa yang dah berlaku sepanjang hari ni . keluar dari pagi pukul 8 lebih . itu dah kira lambat sebab tunggu aku siap-II . sorry guys sebab buat korang tertunggu-II  al maklumlah anak dara bersiap . bak kata mama . hehe . then pergi hantar mama and nenek ke PUSRAWI , pergi jumpe mak syamil kat CHOW KIT uruskan pasal bantuan BAITULMAL . kot . aku pun kurang pasti . maaflah kalau tersalah . lepas tu pergi jumpe ibu , neun and adik amar kat KLCC . lepas tu pergi ambil mama and nenek , then pergi makan MCD , pastu balik . keluar semula pergi angkut syamil and his beloved girlfriend - AUNIE BARNIE . itu nama facebook okay . nama penuh aku tak tahu lagi . haha . sorry aunie . lepas tu pergi lepak kat tasik kat belakang ONE UTAMA . then kitorang berpecah . aku and my beloved hubby lepak kat tasik je . syamil and the aunie barnie pergi beli barang kat ONE UTAMA . after that hantar plak aku balik kolej . time tu , hati aku mula rasa berat . tak tertanggung rasanya nak bawa usung ke sana sini . nak tinggal semuanya . aku sure and confirm lepas ni aku memang takkan ada dah dalam situasi macam tu .
persoalannya : masih adakah peluang untuk aku berada dalam situasi macam tu lagi ??
guys tolonglah bagi jawapan untuk aku selesaikan masalah aku ni . please help me !!!!!

mood : penat - perjalanan yang tak berapa jauh tapi lama
            sedih - lepas ni tak dapat dah jumpe my beloved hubby
            excited - kursus dah nak habis
            malas - nak kena pergi kelas esok pagi

Thursday, 2 May 2013

janji ditepati ~~

assalamualaikum
salam satu malaysia . amboi , mentang-mentang dah nak pilihan raya , pula tu kena dengan tarikh lahir aku , pergghh ! memang class gua cakap lu . wait-II . WTF ( Wa Tak Faham ) apa yang aku cuba karutkan ni ? ya Allah , HANALASARA RUZANE , please wake up . sedarkan diri . tajuk kali ni tak ada kene mengena dengan pilihan raya yang akan datang tahu tak ? "TAHU" - jawab sendiri - . sengal ~~
okay . berbalik kepada topik asal . aku sebenarnya nak tunaikan janji aku yang tajuk lepas nak masukkan gambar yang tak lepas-II gara-II line lembab . hah ! " ini kali lah " aku tunaikan janji yang tepat . TERIMALAH PERSEMBAHAN DARI AKU !!!!

 






ragam setiap pagi

 happy together at Tasik Kelana Jaya , depan kolej
jalan-II kat Times Square

hah ! puas hati ? kan aku dah bagitahu . janji ditepati punyalah . hope aku dah tak ada hutang apa-II da tau ? 0 - 0 tau ?? thanks . aku tahu korang memang baik . sebab tu aku masih di sini . baiklah , aku pun dah tunaikan , so , tibalah masa untuk aku melabuhkan tirai malam aku kat sini . sampai ketemu lagi ya . bubye . adios amigos ~~